Nibong Tebal Jamboree 2010 photos

FacebookTwitterGoogle+

As usual, I rode my bike and shoot at NTMTBA10. From the very beginning, placing and medal were not my target. I have to carry nearly 2kg of my Canon 40d and 50mm 1.4 and stopped at more than 10 locations for photo shoot and still many people asked me why I was left so far behind. Don’t they see a huge camera bag strapped on my waist!

I enjoyed the ride and making friends while taking photos. That’s what I believe jamboree is all about. Racing is a no-no for me.

All photos were only resized and a handful were cropped. Please copy and do whatever you want with it. Appreciate if you could link back to my site.



23 thoughts on “Nibong Tebal Jamboree 2010 photos

  1. Jack says:

    Thanks for the photos, it was a real fun experience. Wish i had the strength like you to lug 2kg equipment for 40+ km…Mucho respect!

  2. Yeow says:

    hi Adi,

    Thank you all the photos. Me too like you don’t really bother about the medal etc, i carried my Lumix Tz7 and shoots photos. please feel free to visit my facebook – Yeow Chin Hong

  3. Nahar says:

    besar tu pengorbanannya …. dah la kayuh dengan kamera yang berat … silap-silap terjatuh kamera rosak. Mahal tu !!! Saya doakan ianya tidak terjadi. Teruskan usaha dan syabas.

  4. rock crossot says:

    Adi ..setuju sangat… berlumba mendapat tempat terbaik x dak langsung dalam kamus mountainbike saya… tambahan di usia 45 tahun ni… Tapi adi perasan tak sekarang ni jambori dah jadi jamboRACE… Masing-masing berlumba nak dapat 700 tempat terbaik… sampai kawan kejang otot pun buat tak peduli… 4 tahun dulu kalu jambori kayuh dengan member geng dalam satu group… sorang kejang 3 hingga 4 orang tunggu dok ikut belakang..bagi semangat.. la ni kalau ada sorang mau tunggu kira tu dah cukup baik…

  5. rock crossot says:

    adi… kalau ada kelainan… insyaallah masuk… balik dari NTMBA masing-masing asyik dok tanya “Dapat nombor berapa”… kwn2 yg x habis semua check point terus menyepi lepas tu… kesian kat depa

  6. Rock crossort says:

    Adi… cuba buat satu poll.. bukan apa cuma nak survey sapa nak JamBORI dan sapa nak JamboRACE… Ni lagi satu Malaysia Cycling Event kira cukup hebat sampai dikatakan sebagai “Attackblog”… hampeh betui… dok kena ignore baru leh masuk

  7. Akudanbasikal says:

    Adi,

    Macamana bleh ambil gambar saya n ramai orang…ish ish ish… kayuh laju tu.. berada di depan n bleh shoot gambar ramai orang… tu bawa kamera…kalau tak bawa kamera tah macamana lagi laju… tahniah n terima kasih lagi sekali bro…

  8. tun syukri says:

    abg adi,terima kasih pasl tgkap gmbr sy..ada gk kenangan,first time jmboree kt nibong tbal ni.

Leave a Reply