Glucosamine, Chondroitin and methylsulfonylmethane for healthy joint

FacebookTwitterGoogle+

Recently, I bought from US a complete supplement for maintaining healthy joint function. Combination of these 3,  glucosamine, Chondroitin and methylsulfonylmethane, currently is not available in Malaysia. In addition to that, the dose selling in US is about 3 times higher.

You have to take a capsule a day and it will last for 4 months compare to our local-low-dose which you should take up to 4 capsule a day.

For active athletic, this supplement is a must.

Glucosamine sulfate and chondroitin sulfate are components of normal cartilage. They are the building blocks for proteoglycans and stimulate chondrocytes to make new collagen and proteoglycans. Because these supplements stimulate the production of new cartilage components, the supplements may be able to help the body repair damaged cartilage. There is evidence from patients that Glucosamine and Chondroitin can reduce pain from osteoarthritis, usually within several weeks to months after initiating therapy. MSM has shown benefits for a range of health problems including arthritis, muscle and joint pain. MSM has shown promise in the inhibition of pain impulses along nerve fibers, (analgesia), lessening of inflammation, increasing blood supply, reducing muscle spasms, and softening of scar tissue.

Previous post – http://adiharriman.com/blog/?p=2055

I’m doing bulk order. RM60 per bottle. Delivery date: 2-3 weeks. Contact Adi – 0194418308 or email – webmaster@adcipta.net

Please post/write here if you are interested.

CURRENTLY NO STOCK

[ad#ad-1]

50 thoughts on “Glucosamine, Chondroitin and methylsulfonylmethane for healthy joint

  1. fendi GA says:

    Salam, saya nak order dua botol. nanti saya bank in. la ni dok makan flexi care. nak try yang ni pula tengok macam lagi ok ja.

  2. Abang Elias says:

    Assalamualaikum Adi, saya nak cuba satu botol dulu, takut tak sesuai dengan badan, saya ada alahan pada setengah ubat kolestrol, macam mana saya nak buat payment?

  3. Mohd Saadon Bin Md. Long says:

    Asallam , tuan saya berminat untuk mendapatkan bekalan tersebut, bagaimana untuk mendapatkan nya…..
    Saya berminat untuk mendapatkan bekalan 3 botol,
    Sekarang ni saya hanya mengambil methylsulfonylmethane (msm)

    Sekian Terima Kasih

  4. saiful says:

    nak tanya nie.. untuk orang tua yang sakit kaki sesuai x….. sebab atuk sy ada masalah sakit kaki… pergi klinik pun ubat biasa je doktor bagi.

  5. umiayu says:

    salam adi..sy amat tertarik dgn supplement ini…sbb sy sdang mengalami sakit lutut…sy dah cuba macam2 supplement..contohnya sy beli kat farmasi glucosamine plus chondroitin 500/400..sy dah makan hampir 4 botol…mula2 tu ok..tp bila lama skit..sakit datang kembali…mmana sy nak buat..blh sy cuba supplement yg adi saran ini???? dimana nak beli????

  6. musa says:

    salam bro bapa saya sakit jantung dan kencing manis. ada problem sendi punggung boleh makan ke supplement ni?

  7. skyati says:

    Salam.. Bro Adi.. Kalau slipdisc boleh amek nih tak? My fren kecederaan slipdisc lepas main futsal lagi teruk.. Doctor tak suggest dia buat operation sebab side effectnyer lagi teruk nanti. So now rehat dah 2 bulan kat rumah. Tengah carik supplement or any other alternative treatment.. Kalau nak order nee sebotol berapa RM, berapa lama boleh sampai? Sebotol tahan berapa lama jer? Teirma kasih ya.. 🙂

  8. Coyot3z says:

    salam.. bro, mintk send emel yek? saya nak order gak.. tension sakit lutut wat sy sukar sukan.. 😀 tolongggg

  9. Muslim says:

    Adi, saya berminat untuk mendapatkan bekalan produk ni, berpa harga dan bagaimana untuk saya mendapatkanya. TQ.

  10. Badely says:

    Salam adi, sy pun nak…. camne nak deal? plz advice…. dah tak tertahan sakit ni… tambah pulak musim2 hujan ni…. tq…

  11. Hafiz says:

    Hi Encik Adi macam mana saya boleh order ya? ada side effect tak ubat ni terutamanya pada orang kencing manis? Please advice. Thanks

  12. liza says:

    salam, maklumat yg sgt baik, sy mmg sdg mengambil glusomine dan chondriotin tp tanpa MSM tu. Mmg tak ada cure utk sakit lutut ni. Sy jg mcuba terapi urut tabib Cina, ada jg kesannya…Sy ingin mencuba supplement ini…Sy ingin order 2 botol, ttg byrannye macam mane?

  13. ayub says:

    injured lutut time main futsal..dh 1thn lbh wat scoop tpi still rasa sakit lagi…xtau knp? smua org kata pttnye dh ok…email sy detail tentang suppliment ni..tq bro

  14. ewan says:

    nak oder jugak,mak gua sakit lutut,byak produk gune tp xberkesan…produk dr cendawan pun dah gune,xberkesan jugak,nak try yang ni…mak gua ade kencing manis ngn darah tggi,agak2 ade effect x kalo amek produk ni…tq

  15. Shaharuddin Bin Abdul Rahman says:

    En.Adi. Salam, saya berminat hendak gunakan produk MSM ini.Harap dapat beritahu saya cara untuk buat pesanan dan bayarannya.

  16. Ateh says:

    Salam Adi. Sy mengalami sakit lutut mungkin disebabkan terlalu agresif buat senaman spt lunges etc. Bagaimana sy nk order supplement glucosamine + Chondroitin + methylsulfonylmethane (MSM) ni. Org Islam boleh makan ubat2 ni ke?. Plse advise. Emel: atehlima@yahoo.com.my . Tq.

  17. Noraini bt Sahari says:

    Says berminat nak pesan supliment tersebut, kalau dah sampai call sy, 0133321870.
    Pesan utk sy 1 botol

    Terima kasih

  18. nad says:

    salam….,sy berminat utk order…,sbb baru2 ni injured masa main netball..dh lama menahan sakit lutut yg mendatangi diri….minta advice ye untuk order =’)

Leave a Reply