Cheap Umrah Air Ticket (Kuala Lumpur – Jeddah)

FacebookTwitterGoogle+

If you are adventurous enough, you can buy air tickets from Kuala Lumpur to Jeddah for umrah for less than RM1,500. Normal price is more than RM2,500.

For example, you can fly from Kuala Lumpur to Chennai India by Airasia for less than RM300. Then fly Chennai-Jeddah-Kuala Lumpur by Saudi Airlines for just USD381. After conversion, the total cost will be around RM1,400. For 10 days, accommodation, food and transport will be about RM1,000 per person based on twin sharing in Makkah and Madinah. So the whole umrah package will be just RM2,400 and also having the opportunity to explore Chennai.

Saudi Airlines and EgyptAir offer good online prices. Play around and choose multi-destination for more exciting trips.

InsyaAllah, my next trip will be Kuala Lumpur – London – Cairo – Jeddah – Kuala Lumpur by EgyptAir.

Internet is not just for facebook!

Any question, post in the comment section. For visa application, please refer here.

COMPLETE DIY UMRAH – CLICK HERE

Semua komen dan feedback, sila post di sini

20 thoughts on “Cheap Umrah Air Ticket (Kuala Lumpur – Jeddah)

  1. shila says:

    salam bro..saya silent reader sini..just curious nak tau..visa umrah tu kalau wanita kena ada muhrim atau macamana?

  2. adi says:

    Shila, masa apply kena ada mahram dan bukti dia seperti surat nikah. Agen yang uruskan visa application tu mintak

  3. adi says:

    Ahmad, sorry. Dah tukar ayat sikit so tak salah paham. Yang dimaksudkan ialah KL-Chennai-Jeddah-KL = >RM1,500

  4. azhar says:

    airasia sekarang return RM870 sahaja.. murah giler.. macamana nak arrange ground handling sendiri? kalau ambik pakej ground handling paling kurang pun RM2500.. 017-6881979 azanov@yahoo.com

  5. adi says:

    Ground buat sendiri just around RM1,000 saja. Kos agent buat termasuk mutawif, lawatan, siap hidang makan, jemput kat airport, ajar buat umrah/ziarah dll

  6. shahrul says:

    Salam, saya nak tau utk visa umrah..perlu booking air ticket & hotel dulu ke? Boleh kasi nama hotel yg murah dn senang utk online booking..setahu saya.. sekarang utk dpt visa umrah agak ketat.

  7. mariana osman says:

    Salam En Adi,

    Saya nak tanya pasal agent di airport. Last march saya menunaikan umrah DIY selepas membaca blog En Adi. Di airport Jeddah saya disambut oleh master student saya yg berbangsa arab so tiada masalah utk keluar dari airport. Memang di pintu keluar airport mereka akan memanggil agent sebelum membenarkan kita keluar. Tahun depan march kami insyaallah akan pergi sekali lagi…cuma saya nak tahu macam mana nak dapatkan agent di mekkah untuk keluar dari airport dan ground travel. Saya ingin cuba sendiri tanpa meminta bantuan student saya sekali lagi.

  8. adi says:

    Puam Mariana. Sebelum keluar airport agent di saudi akan jumpa jemaah. Just cakap semua dah arrange dan tunjuk nama hotel. Lepas tu dia akan pass ke taxi driver. Bila sampai hotel tu pandai2 lah nak check in situ atau cari yang lain.

Comments are closed.